با خواص گیاه دارویی بادرنجبویه یا ملیسا آشنا بشید

ساخت وبلاگ

گیاه دارویی بادرنجبویه، یک گیاه از خانواده نعنا هست که مدتها برای کاهش استرس، اضطراب، افزایش اشتها، خواب آوری، کم کردن درد و درمان سوء هاضمه مورد استفاده قرار می‌گرفت.

خواص گیاه دارویی بادرنجبویه:
تقویت سیستم گوارشی بدن، آنتی اکسیدان قوی، تقویت کبد، تنظیم میزان قند خون، محافظ سلولهای مغزی، درمان تیروئید و خستگی مزمن، درمان ضربان تند قلب، کاهش افسردگی، بهبود دهنده کیفیت خواب، کاهش وزن، درمان دیابت نوع 2، درمان سرطان، ضد میکروب قوی، کاهش التهاب، درمان قلنج کودکان، 

 

گیاه بادرنجبویه پشتیبان خوبی برای پوست های جوان و سالم است. این گیاه به شدت در نرم کردن پوست و کاهش چین و چروک به حداقل ممکن موثر است.

عصاره گیاه بادرنجبویه رشد لایه چربی در موش ها را سرکوب کرده و با ممانعت از تغذیه بافت چربی توسط رگ های خونی، آنها را از بین می برند. علاوه بر آن عصاره بادرنجبویه فعالیت پروتئین هایی که شامل تولید چربی بودند را متوقف کرد.


چند نسخه گیاهی از بادرنجبویه برای تقویت قلب

نسخه شماره 1-

سنبل الطیب                  یک قسمت

گل گاو زبان                   یک قسمت

بادرنجبویه                     یک قسمت

طرز تهیه و مقدار مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده شده باشد، در یک لیوان آب جوش بریزید و مدت 15 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، صبح و شب نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

 

نسخه شماره 2-

گل زالزالک                   30 گرم

بادرنجبویه                     10 گرم

سنبل الطیب                 5 گرم

طرز تهیه و مقدار مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده شده باشد، در یک لیوان آب جوش بریزید و 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، صبح و شب نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

نسخه شماره 3-

گل زالزالک                        30 گرم

بادرنجبویه                         10 گرم

بابونه                              10 گرم

زیره                                10 گرم

طرز تهیه و مقدار مصرف :

یک قاشق غذا خوری از مخلوط فوق را که قبلا کوبیده شده باشد، در یک لیوان آب جوش بریزید و 20 دقیقه باقی بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، صبح و شب نیم ساعت بعد از غذا میل کنید .

عوارض جانبی گیاه بادرنجبویه:
گیاه بادرنجبویه زمانی که به اندازه ی غذا استفاده شود سالم به نظر می آید. در بزرگسالان نیز وقتی به اندازه ی دارو و در کوتاه مدت مصرف شود تقریبا ایمن است و در یک تحقیق مصرف آن تا 4 ماه اشکالی ندارد. از ایمن بودن مصرف بادرنجبویه در دراز مدت اطلاعی در دست نیست. وقتی گیاه بادرنجبویه از طریق دهان مصرف شود می تواند باعث عوارض جانبی از جمله افزایش اشتها، حالت تهوع، استفراغ، درد شکمی، سرگیجه و خس خس سینه شود. زمانی که از بادرنجبویه به صورتی موضعی استفاده شود ممکن است باعث تحریک پذیری و علائم دل درد شود.

 

احتیاط ها درباره گیاه بادرنجبویه:

گیاه بادرنجبویه نباید حین بارداری یا دوران شیردهی مصرف شود. با توجه به فعالیت ضد تیروئیدی آن، این گیاه نباید توسط افراد مبتلا به اختلالات تیروئیدی مصرف شود.
همچنین این گیاه نباید توسط افرادی که داروهای نسخه ای مانند داروهای اعصاب و روان مصرف میکنند، خورده شود. بادرنجبویه میتواند باعث خواب آلودگی شود و نباید توسط افرادی که با ماشین کار را رانندگی می کنند، مصرف شود.
بادرنجبویه برای بارداری

 

فواید دم نوش بادرنجبویه:
در احترام بهدرخواست شما کاربران از بخش سلامت نمناک در مورد دمنوش بادرنجبویه نیز گفته ایم که شامل:
دم نوش بادرنجبویه اثر آرامبخشی دارد و میتواند مشکل بی خوابی را از بین ببرد. مصرف دم نوش بادرنجبویه سوءهاضمه را از بین می برد. دم نوش این گیاه برای زخم ها و خراشیدگی های پوستی به کار می رود. این گیاه دارای موادی است که با ویروس ها بر روی پوست مبارزه می کند.
دم نوش بادرنجبویه ویژگی های آنتی اکسیدانی دارد که از آسیب به سلول ها جلوگیری می کند. این دم نوش مانع از بی حسی شده و آرامش ذهنی را به ارمغان می آورد.
از این گیاه در صنعت خوراکی به علت خاصیت تسکین بخش خود استفاده می شود. این گیاه بر روی مقاومت انسولین تاثیر افزایشی دارد و قند خون را تنظیم می کند.

 

فواید روغن بادرنجبویه:

گیاه ملیسا (بادرنجبویه) محرک سیستم تنفسی و گردش خون است و در سرماخوردگی نیز استفاده می شود. روغن این گیاه توانی تسکین و التیام دارد و به این علت مسکن برای سیستم های عصبی به کار می رود.
روغن ملیسا التهاب، اضطراب و تحریک پذیری را آرام می کند. روغن ملیسا اسپاسم های مختلفی از جمله اسپاسم تنفسی، ماهیچه، عصبی و گوارشی را التیام دهد.

سلامت، زیبایی و سبک زندگی سالم...
ما را در سایت سلامت، زیبایی و سبک زندگی سالم دنبال می کنید

برچسب : خواص گیاهان دارویی, داروی گیاهی, داروهای گیاهی, درمان گیاهی, خواص گیاهان دارویی در طب سنتی, نویسنده : سام healthlife بازدید : 290 تاريخ : پنجشنبه 1 خرداد 1399 ساعت: 15:53